Fontos tudnivalók

S'artso Kozmetika - SminktetoválásMielőtt belevágunk, van néhány fontos tudnivaló…

A sminktetoválás nagyban megkönnyítheti napjaidat, hiszen többé nem kell az elkenődött sminked miatt aggódnod. Épp ezért fontos, hogy tetoválásunk képesítéssel rendelkező sminktetoválónál készüljön, hiszen munkáját évekig fogjuk az arcunkon viselni. A sminktetoválás élettartamát pontosan meghatározni nem lehet, sok tényező befolyásolhatja. Ami biztos, hogy a tetoválástól számított 2 évig biztosan szép marad, 2 év után pedig folyamatosan és egyenletesen fog halványodni – tartva az eredeti színárnyalatot!

Sminktetoválást lehet készíteni a szemöldökön, szemhéjon és a szájon. Sokan szeretnének extrém hosszú szemkontúrt, vagy nem megfelelő ívű szemöldököt. Egy igazi szakember csakis a szakmailag kifogástalan tetoválások elkészítését vállalja.

S'artso Kozmetika - SminktetoválásFontos tudnod, hogy a tetoválás elkészültéig háromszor kell találkoznunk.
Ha még nincs nálam készült Nouveau Contour sminktetoválásod, akkor egy díjmentes személyes konzultációval kezdjük, ahol megbeszélhetjük mik az elképzeléseid, felvilágosítást kapsz magáról a tetoválás menetéről. A konzultáció során elvégzünk egy allergiatesztet, amivel megnézzük, nincs-e allergiád a pigmentekre. A Nouveau Contour pigmentjeit szigorú minőségi ellenőrzés mellett gyártják, ezért az esetek legnagyobb százalékában nem a pigment, hanem a tű, gumikesztyű, érzéstelenítő okozhatja az allergiát. Erre bővebben kitérünk a konzultáció során.
Második alkalommal kiválasztjuk a színt, előrajzoljuk a formát és elkészítjük a tetoválást. Ekkor kapsz egy utóápoló krémet, amivel addig kell kenegetned, amíg a pörk le nem esik.
A harmadik alkalom a korrekció, ami a tetoválástól 1 hónapon túl, de 3 hónapon belül történik. Ez lehetőséget ad a kisebb hiányosságok pótlására, a szín sötétítésére, megerősítésére.

 

Ellenjavallatok:
- cukorbetegség (lassan és nehezen gyógyul)
- terhesség és szoptatás (a hormonháztartás nagyon instabil, a pigment színe változhat, az érzéstelenítő a szervezetbe kerülve hathat a babára is)
- sebgyógyulási problémák
- sugárkezelés vagy kemoterápia
- pigmentfolt, anyajegy, szemölcs a tetoválandó területen
- rendszeres véradás (a tetoválás elkészülte után 1 évig nem lehet).

S'artso Kozmetika - SminktetoválásMielőtt jelentkeznél a díjmentes konzultációra, kérlek gondold végig a következőket:
- Vizsgáld meg, hogy nincs-e bármilyen pigmentfolt, anyajegy, szemölcs a tetoválandó területen.
- A tetoválás előtt vagy után várható-e sebészeti beavatkozás az adott a területen, legyen az akár plasztikai műtét.
- Szempillasűrítésnél ne legyen műszempillád, mert a tűvel nem férek hozzá a szempillák tövéhez, illetve ha kontaktlencsét hordasz, akkor a tetoválás napján érdemes szemüveget hoznod.
- A tetoválás után pár napig kerülni kell az UV fényt (napozás, szolárium), a közös fürdőket, strandokat, uszodákat és szaunákat, tehát közvetlenül nyaralás előtt nem ajánlott a sminktetoválás.
- Nincs-e Lidocain érzékenységed? Ha igen, a konzultáción feltétlenül tájékoztass erről, hogy más hatóanyagú készítményt használjak az érzéstelenítéshez.
- Hajlamos vagy-e herpesz kialakulására? Ez természetesen csak szájtetoválásnál fontos.

A tetoválás után a friss seb következő napon húzódik, esetleg ödémás is lehet. Ez teljesen természetes reakciója a szervezetnek. A pörk leeséséig távozik némi pigment is és a végleges szín eléréséhez kb 4 hétre van szükség. Ez főleg szájtetoválásnál lényeges, amikor a frissen elkészült száj színe sokkal intenzívebb, mint amit választottunk, majd a gyógyulás során fokozatosan halványodik, de az igazi színe csak 1 hónap után látható. Szemtetoválásnál érdemes pár napig napszemüveget hordani, mert szemünk ilyenkor fokozottan érzékeny a fényre. Az ajándékba kapott utóápoló folyamatos használata nagyon fontos, nem hagyja kiszáradni a pörköt, véd az UV fény káros hatásaitól és csökkenti a gyógyulással járó viszketést is. A pörköt kapargatni, dörzsölni tilos, valamint a tetovált területet nem szabad sminkelni, gyantáztatni, tartós kozmetikai festékkel festeni.

A Nouveau Contour pigmentek színskálájához kattints ide: